Najnowsza książka już w sprzedaży!

Z dumą informujemy, że ukazała się nowa książka Allena Carra w języku polskim, „Dobry cukier, zły cukier”. W kolejnym poradniku dotyczącym uzależnień, Allen Carr rozprawia się z uzależnieniem od cukru rafinowanego i przetworzonych węglowodanów – czyli tak zwanego „ZŁEGO CUKRU”.

Czy po kiepskim dniu w pracy lubisz kupić sobie batonika „na poprawę humoru”?

Sięgasz po czekoladki, obiecując sobie, że „zjesz tylko jedną”, a kończysz z pustym pudełkiem?

Odczuwasz wahania nastroju i napady senności, które masz ochotę zwalczać „zastrzykiem cukru”?

Nie wyobrażasz sobie śniadania bez białej bułeczki?

Jeśli Twoja odpowiedź na powyższe pytania brzmi „tak”, czas przyjrzeć się swojej relacji ze słodyczami i przetworzonymi węglowodanami! Jest to temat o tyle trudny, że, w przeciwieństwie do papierosów czy alkoholu, cukier jest substancją, od której najczęściej uzależniamy się podświadomie, jeszcze w okresie dzieciństwa. Zastawione słodyczami stoły na zabawach urodzinowych, lizak „na pocieszenie” po stresującej wizycie u pediatry, deser jako „nagroda” za zjedzony obiad – w ten sposób już od najmłodszych lat wpaja się nam, że sztuczna słodycz jest źródłem radości, pocieszenia… podczas gdy tak naprawdę jest tylko nieudolną kopią naszych ulubionych smaków z natury: mleka matki, owoców, zbóż, czyli „DOBREGO CUKRU”. 

„Dobry cukier, zły cukier” pomaga zrozumieć mechanizm pułapki, w którą wpadliśmy i naszą relację ze słodyczami – po to, by z łatwością, trwale i bez użycia silnej woli uwolnić się od uzależnienia. To nie kolejna dieta-cud, bo celem nie jest schudnięcie (chociaż może być oczywiście efektem ubocznym). Metoda Easyway powstała po to, aby każdy mógł czuć się dobrze w swoim ciele – zdrowo, z mnóstwem energii i pozytywnym nastawieniem do życia.

Książka jest już do kupienia w naszym sklepie: https://allencarr.pl/produkt/dobry-cukier-zly-cukier/

1300 1300 AllC